Assisterande webbarkivarie

Distans och deltid, med möjlighet om tillsvidareanställning.

Archiwwwe är en tjänst för att enkelt arkivera din publika webbplats. Tjänsten användas för att säkra historiska publika informationsflöden och används av myndigheter, organisationer och företag. Våra beställare består främst av arkivarier, informations- och kommunikationschefer eller digitalt ansvariga. Vi är ett snabbt växande bolag och drivs av ständig förbättring.

Om tjänsten

Archiwwwe har en stor efterfrågan på sina tjänster och behöver därför förstärka sina viktigaste funktioner: kvalitetssäkring och leveranser. Vi söker därför ytterligare en medarbetare som kan arbeta med dessa frågor. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med både vår kundansvarige och vår teknikpersonal.

Huvuduppgifter:

  • Kvalitetssäkring av löpande digitala avbilder i respektive arkiv samt konvertering, formatering
  • Säkerställande av digitala direktleveranser till kommuner och myndigheter

Vidare kommer du arbeta med:

  • arkivets löpande göromål (webbarkivvård) såsom mottagande av leveranser, återsökning, research och service till våra uppdragsgivare
  • upprätta tekniska rapporter efter genomförda arkiveringar
  • delta i utvecklingsarbete, som digital informationsförvaltning och arkivstrategier

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som har läst eller läser akademiska ämnen inom digitalt bevarande och/eller systemvetenskap. Du är intresserad av att lära dig mer om hur man praktiskt arbetar med arkivering av webbplatser. Du har ett levande intresse för digitala bevarandefrågor och webbteknik.

Det är en fördel att du redan från början har god IT-kompetens och goda kunskaper om aktuella standarder för digital arkivering.

Du är mycket noggrann och kan uttrycka dig väl i skrift.

Anställning

Tjänsten är en deltidsanställning med provperiod under tre månader Med möjlighet att bli fast anställd därefter.

Vill du veta mer? Kontakta Andreas Fredmark, andreas.fredmark@archiwwwe.se